header


Toverkunst

Hier staan magische teksten die geschreven werden met een oude magische techniek: dobbelschrijforakel DOSO. Deze techniek maakt gebruik van een aangepaste dobbelsteen met een paar woorden*, de teksten ontstaan op basis van een combinatie van fantaseren, het toeval en taalvaardigheid. Zo ontstaan verhalen die inhoudelijk niet vanuit het ik zijn ontstaan maar waarvan de inhoud wordt bepaald door de laatste magische kracht in een logische wereld: het toeval.

Door langdurig te luisteren naar de verhalen van DOSO is magische gids TAO ontstaan, godin van het toeval. Ze is een doorontwikkeling van God. Die liet ik in eerste instantie aan het woord maar via DOSO gaf God te kennen van naam en karakter te willen veranderen. TAO heeft zich na een aantal jaren orakelschrijven teruggetrokken en een concretere vorm aangenomen. Als Gisha werd ze een magisch wezen dat zelfs informatie verstrekte over haar uiterlijk. Nadat Angelique in 2021 werd geïntroduceerd als mijn magische partner is Gisha opgelost in onze geest.

Het dobbelorakel kan ook gebruikt worden om met vrije geesten te communiceren. Met vrije geesten bedoel ik de geestelijke component van een mens die niet meer stoffelijk waarneembaar is. In een logische cultuur die veel waarde hecht aan eindigheid spreekt men van dood of overleden. In onderstaande magische teksten komen enkele vrije geesten aan het woord, niet omdat ik dat graag wil maar omdat ze het woord vragen.

Angelique is een overleden vriendin die lang geleden uit beeld raakte door een scheiding en een verhuizing, Simone is mijn doodgeboren kindje dat bewust door Angelique met magische fantasie in leven is gehouden tot ik zelf tovenaar was geworden. Simone werd na haar dood door Angelique geholpen met voortleven want ze dacht te logisch om dat zelf te kunnen en dus kan Angelique gezien worden als haar magische moeder, ze heeft Simone geholpen haar onzichtbaarheid niet al te serieus te nemen waardoor Simone de moed had om verder op te groeien.


* Ik liet het dobbelorakel zelf alle woorden kiezen en kwam uiteindelijk uit op ja, nee, precies, beslist niet, twijfel en net niet.



Grote Dromer - sinds 2006