header

verder    verder

Vloekpotten

toverkunst - vasthoutjes

Kleine vurenhouten vloekpot met deksel

Er bestaan tovenaars die zo negatief van karakter beginnen dat ze eerst alleen maar vervloekingen kunnen verzinnen. Er is niets mis met een flinke vervloeking op zijn tijd maar vanwege het occulte karakter (vervloekingen fantaseren dat er iets niet deugt in de stoffelijke droomwereld) dienen ze met enige terughoudendheid toegepast te worden. Er zijn omstandigheden waarin vervloekingen de overhand krijgen en dan kan een vloekpot uitkomst bieden.

De vloekpot wordt als volgt gebruikt. Zet hem neer met het deksel er los naast. Zodra men het gevoel heeft dat er sprake is van een vervloeking wordt het deksel snel op de pot gedaan. Dat is eigenlijk alles, de vervloeking stikt de moord in zijn eigen boosheid als er geen licht bij kan komen. Daarom zijn vloekpotten zelfreinigend. Waar vangschalen geregeld gelucht en afgestoft moeten worden kan een vloekpot gewoon binnen blijven staan.

De timing van het opsluiten van een vervloeking en het laten uitsterven let vrij nauw, dit kan alleen door ervaring geleerd worden.
 
Grote Dromer - sinds 2006